Skoveng Kranservice – skreddersydd maskinflak

Skoveng Kranservice hadde behov for et nytt maskinflak og ønsket et flak skreddersydd etter deres behov. Hos Euroteknikk fikk de fagkompetansen og den gjensidige tilliten de ønsket seg.

Lars Christian Steen er daglig leder i Skoveng Kranservice og forteller at Euroteknikk var det åpenbare valget.

– Vi visste at Euroteknikk ikke bare leverer standardprodukter. De har tekniske tegnere og ingeniører som gjør at man får akkurat det produktet man har behov for. Det er ganske unikt i denne bransjen. Når du velger et standard, ferdigprodusert maskinflak må du inngå mange kompromisser, og det er ikke Skoveng interessert i når vi frakter dyrebare maskiner på egne vegne eller for våre kunder. Selv om det kanskje finnes billigere flak, er vi ikke villig til å kompromisse noe, derfor var Euroteknikk riktig samarbeidspartner for oss, forteller Steen. 

Sjåførene fikk bruke sin kompetanse og erfaring 

Det forrige flaket til Skoveng Kranservice var 20 år gammelt og av ukjent opphav. Når det skulle erstattes fikk sjåførene komme med sine ønsker og drømmer. 

– Det er sjåførene som har kompetansen og erfaringen, og de fikk velge ut ønskede funksjoner og toleranser. På den måten har vi fått bygget et flak helt ut ifra deres daglige bruksmønster. På den måten har vi fått et helt annet produkt, selv om funksjonen er lik, sier han. 

Prosessen startet sommeren 2020. Skoveng Kranservice oppga en pris, bruksmønster og behov. Tilbake kom et utkast fra Euroteknikk. 

– I skissen fikk vi se funksjon og vekttoleranse, og etter en ny runde med finjustering satt Euroteknikk i gang og lagde komplette produksjonstegninger som vi godkjente. 

Steen følte seg trygg og ivaretatt gjennom hele prosessen. 

– Det som er så bra, og som skaper stor trygghet for oss, er at vi snakker med fagfolk. Det er ikke bare et kjøp, men et partnerskap hvor begge parter har samme agenda; å få til det beste produktet innenfor de rammene vi har beskrevet. Vi har hatt stor tillit til Euroteknikk, og vi har visst at produktet er blitt produsert i henhold til kravene vi har utviklet gjennom prosjektet.

Enklere og tryggere hverdag

Steen forteller at sjåførene som fikk komme med innspill og ønsker har fått sitt «drømmeflak». 

– Det nye maskinflaket forenkler sjåførenes hverdag veldig mye. De sparer tid, og har fått et flak som er tryggere å håndtere. Kjørerampene er spesialbygget, som gjør det lettere å håndtere rampene opp og ned for hånd. Det er lav terskel fra bakkeplan til rampe, og igjen opp til flaket. Vi frakter også lave maskiner og kjøretøy, og med lav vinkel og lave terskler får vi ingen skader på utstyret, sier han. 

Sjåfør Håkon Sandvik har bidratt til utvikling av flaket som har fått stor fleksibilitet på flere av løsningene som er viktig i den daglige driften. Her Holder Håkon et godt tak i en av de 9 bevegelige surrefestene.

Med flere tonn tunge maskiner og motvekter til kraner, er det viktig med riktige festeanordninger. Maskinflaket fra Euroteknikk har 9 bevegelige 6 tonns snurrefester på hver side og totalt tar flaket 20 tonn last. 

– Surrefestene skal sikre lasten, og dersom det skjer en bråbrems eller man kommer borti noe er det viktig at alt sitter dønn fast. På enkelte standardflak som tilbys er det festeanordningen man sparer inn på, men som en seriøs aktør er det uaktuelt å kutte på det som går på å sikre last, forteller Steen. 

Kjørerampe med variabel bredde

Med så mange ulike maskiner i parken, trengte Skoveng Kranservice et fleksibelt maskinflak. De fleste kjøreramper har en fast posisjon, men Skoveng ønsket seg en rampe som kunne justeres i bredden på en enkel måte. 

Kjørerampe med variabel bredde.

– Euroteknikk har laget en løsning som gjør at det er veldig enkelt for én person å justere bredden mellom rampene. Det var en spesifikasjon som var viktig for oss, og som ble løst på en veldig god måte. 

Hel stålkonstruksjon og rampe for norsk klima

Maskinflaket er utviklet for røff og robust håndtering, og lang levetid. Det gjenspeiler seg i materialvalg og konstruksjon. 

Gulvet på flaket er laget i Hard Wood, som tåler stor vekt og har svært god slitestyrke. Rammen er helsveiset og er en hel stålkonstruksjon. Ikke bare ser det proft ut, men det gir også lang levetid. 

Gulvet er i Hard Wood for lang levetid.

– Vi var opptatt av å ha lav vinkel på flaket, men i Norge hvor det er både snø, regn og sol er det ekstra viktig at ingenting kan skli. Derfor trengte vi riller som trygger både av- og påkjøring. Disse detaljene har vi brukt mye tid på i utviklingen, og Euroteknikk kom opp med en veldig god løsning, sier han og fortsetter: 

– I prosjekter som dette er det tusen måter å lage noe på, og Euroteknikk har mange tiårs erfaring med å utvikle slike produkter. Vi har fått veldig mange gode innspill gjennom samarbeidet, og sammen kommet frem til den beste løsningen for oss. Det finnes aldri ett riktig svar, men flaket er bygget på våre spesifikasjoner og ønsker, og det vi har fått er så riktig som det kan få blitt. 

Daglig leder skryter også av det gode samarbeidet med Euroteknikk. 

– Det har vært en veldig god prosess, god oppfølging, god teknisk rådgivning og tvers igjennom profesjonelt. Disse tegningene, både utkastene underveis og selve produksjonstegningene har vært innholdsrike og detaljerte. Vi har kunnet se alt fra vekttoleranse og dimensjoner til hvordan det blir seende ut. Vi har aldri trengt å gjette oss til hva tegningen betyr, men sett hele konstruksjonen bit for bit – så vi har hele tiden hatt en stor trygghet i at alt ble tegnet riktig, forteller Steen.

Allerede ute på veien

I juni 2021 var maskinflaket klart til overlevering. Hadde det ikke vært på grunn av forsinkelser fra Skovengs side, tror Steen flaket kunne vært klart på 4–5 måneder. 

– Når det stod klart hadde vi felles befaring, gjennomgang og test av flaket som en del av overleveringen. Det er en trygghet i at vi får sett, følt og prøvd det vi har kjøpt. Jeg tok med meg hovedsjåføren som skal bruke det mest, og vi hadde en veldig fin opplevelse av å få en hands-on gjennomgang. Det er skikkelig god service! 

Skoveng Kranservice er også fornøyde med oppfølgingen i etterkant. 

– Etter en innkjøringsperiode er det helt normalt med små justeringer. Når vi fant ut at vi trengte litt justering, ringte vi inn og det ble tatt hånd om umiddelbart. Samme dag var vi ute på veien igjen. Nå fungerer alt helt supert, og hverdagen vår er blitt både enklere og tryggere, avslutter han. 

Sentrale utviklere hos Euroteknikk har vært Ottar Hovstein og Miroslaw Andrzejewski. Er du interessert i ytterligere informasjon så ta kontakt med os. Vi kundetilpasser fleksible løsninger etter behov som kan redusere både tidsbruk og kostander både på kort og lang sikt.

Kontakt oss.