Tilbake til: Blogg: Kildesortering til inspirasjon Tilbake til: Nyheter Tilbake til: Nyhetsrom
Sterkere stål – lavere egenvekt

Oslo kommune, Stena Recycling, Metallco og Østbø velger lav egenvekt og mindre utslipp av CO₂ i valg av krokcontainere.

I Euroteknikks containersortiment finner vi bl.a. ILAB containere som er Skandinavias mest solgte. ILAB kan levere krokcontainere med 500–600 kilo lavere egenvekt enn sammenlignbare krokcontainere i S235 stål. Dette betyr mindre forbruk av drivstoff, reduserte utslipp og bedre økonomi. Vi får mer miljøvennlige containere og bedre bærekraft i prosjektene.

Det spesielle med ILABs miljøvennlige krokcontainere er at de produseres i Strenx 700 MC stål, som er tre ganger så sterkt som konvensjonelt 235 stål. Det betyr at det i produksjonen brukes mye mindre stål uten at det går utover levetid og kvalitet, samt at egenvekten på containeren blir 500 kilo lavere enn tilsvarende produkt i 235 stål. 

Hans Petter Jansson er key account manager i Euroteknikk, og har jobbet med ILABs produkter i fem år. Han mener ILABs containere er et godt valg for alle som ønsker å redusere utslipp og få en bedre langsiktig økonomi. 

– Ved å ta i bruk containere med så mye lavere egenvekt, reduserer man både drivstoff og utslipp. Det gir bedre økonomi på lang sikt, og man reduserer de totale utslippene, forteller han. 

Er Strenx 700 MC stål mer miljøvennlig enn å benytte resirkulert stål i containerne?

Hans Petter forteller at de ofte får spørsmål fra kundene om det er mer miljøvennlig å benytte resirkulert stål i containerne. Svaret er at deler av ILAB containerne kan erstattes med resirkulert materiale. Rammen på krokcontainerne kan for eksempel erstattes med 55-60 % resirkulert stål. Skal en større andel av containeren erstattes med resirkulert materiale, vil kvaliteten og levetiden på containeren reduseres. Vi anbefaler derfor å benytte Strenx 700 som også under produksjon gir inntil 1 tonn mindre CO₂ utslipp pr. container.

Et hundretalls ulike container-modeller 

ILAB containerne er ISO-sertifiserte og består av et hundretalls ulike container-modeller som kontinuerlig forbedres i samarbeid med kundene. 

Alle containere kan kundetilpasses, og prosessen starter alltid med å kartlegge hva kunden har behov for og hvilke nødvendige tilpasninger som må gjøres for å dekke disse behovene. Deretter tar Ilabs konstruksjonsavdeling frem et forslag før man starter produksjon.

Flere typer containere til alle typer avfall 

I ILABs sortiment finner man et bredt utvalg ulike containere Du finner blant annet lift-, flak-, frontlastere-, BM-, kombi- og gjenvinningscontainere, i tillegg til de nevnte krokcontaineren i STRENX 700 stål.

Vi kan levere containere for alle typer avfall, blant annet: 

  • Væsketette containere
  • Allround containere for lettere avfall som flis, trevirke og restavfall
  • Forsterkede containere for metall og rivningsoppdrag

Her kan du se hele ILABs sortiment som Euroteknikk kan levere. 

Markedets sterkeste toppramme

ILABs containere kommer med markedets sterkeste toppramme, som gir containeren vesentlig lenger brukstid. I topprofilen bruker ILAB både Strenx 700 og Hardox 400, et rent jernmalm som er designet for å tåle enorm slitasje.

Oslo kommune, Metallco, Stena Recycling og Østbø har valgt Ilab 

Euroteknikk har rammeavtale om å levere Ilab containere til Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune, for andre gang på rad. 

– Vi tror mye av grunnen er at vi har containere med Strenx tilgjengelig i vårt sortiment. Renovasjonsetaten ser nytten i å få ned egenvekten på alle sine avfallsstasjoner. Det blir ett tonn mindre egenvekt på veien, noe som betyr mindre dieselforbruk og reduserte utslipp. Når man da kjører tusenvis av mil frem og tilbake i året, utgjør dette mye penger og gir en bedre langsiktig økonomi, sier Hans Petter Jansson. 

Andre aktører som har valgt Ilab containere er blant annet Stena Recycling og Østbø, Nord-Norges største kommersielle avfalls- og miljøselskap. I tillegg Metallco, som er Norges ledende aktør innen gjenvinning av jern og metall. 

– Metallco frakter svært tunge materialer, og er derfor avhengig av solide containere med lav egenvekt.

Flere typer ekstrautstyr til krokcontainere 

ILAB containere tilpasses etter kundenes ønsker med, logo, produktdetaljer, ekstrautstyr og farger. Blant annet kan du få: 

  • Presenning 
  • Rullepresenning 
  • 2-delt manuelt vippetak
  • Fast tak 
  • Tak med vinsjåpning 
  • Tak med hydraulisk åpning 
  • Tak med fjernstyrt hydraulisk åpning

Les mer: Hva du må tenke på når du kjøper container

Ønsker din bedrift ytterligere informasjon om Ilab containere? 

Ta kontakt med oss i Euroteknikk. Vi tar en prat om deres behov, og tegner opp et forslag som vi mener kan bidra til å forsterke deres konkurransesituasjon. Vår målsetting er å være en partner, ikke bare en leverandør. 

Kontakt oss her for en prat om Ilab containere