Forskjellen på høykvalitetsstål og standard stål.

ILAB containere leverer de fleste av sine krokcontainere i høykvalitetsstål til det svenske markedet. I Norge velger fortsatt de fleste kundene stål i standard 235 kvalitet.

I Euroteknikk’s container sortiment, finner du både ILAB og Euroteknikkcontainere. Begge merkene tilbyr markedet gode og tilpassede løsninger til konkurransedyktige priser i henhold til hva som etterspørres i det norske markedet.

I det svenske  markedet er det etablert et høyere prisnivå på containere enn i det norske, noe som bl.a. skyldes at ca. 70 % av ILAB’s krokcontainerne leveres i høykvalitetsstål. ILAB har tatt en prat med Tomas Visur, designspesialist på SSAB, som er ILAB’s foretrukne samarbeidspartner på stål til containerne, for å høre mer om hva som er forskjellen på de to ståltypene.

For å møte de stadig strengere miljøkravene fra både bransje og samfunn, så produserer svenske ILAB en stadig større andel av sine krokcontainere i høykvalitetsstål, som er sterkere enn vanlig konvensjonell stål. Løsningen er ikke bare miljøvennlig, men gir også bedre kvalitet og styrke til en bedre pris.

Gjennom mange år har ILAB samarbeidet med den svenske stålprodusenten SSAB for å finne de beste løsninger og materialene for containere.

For å kunne redusere ståltykkelsen behøves en stålkvalitet med høy styrke, hvor Strenx 700 MC, tidligere kalt Domex 700 MC, er et godt valg. Alt handler om flytegrenser, noe som i praksis betyr at det ikke er behov for like mye materiale for å oppnå samme bæreevne.

Reduserer materialtykkelsen, men beholder styrken.

Ved høykvalitetsstål kan tykkelsen på stålet reduseres uten at styrken reduseres. For eksempel  vil vekten på en 40 m3 krokcontainer reduseres med 600 kg. Dette fører til at det brukes mindre drivstoff ved transport av containeren, noe som igjen reduserer utslippet av CO2. En lettere container er også en fordel for sluttbruker, som kan utnytte de 600 kiloene som reduseres fra containerens totalvekt, til å øke lasten.

Velg stål tilpasset dine behov.

I bransjen er det vanlig å diskutere stålkvalitet i form av standard stål S235, som er et bra valg når ikke lasten er for tung, for eksempel i tippe-/ liftcontainere og frontlastere for mindre volum. Når det snakkes om å flytegrenser på stål, så benyttes enheten MPa (MegaPascal). S235 er en standard  stålkvalitet med lav styrke og en flytegrense på 235 MPa, som passer for containere som ikke har høye lastevolumer. Strenx 700 MC er høykvalitetsstål med en flytegrense på 700 MPa og er bedre egnet for containere med høyere lastevekt og volum. Strenx 700 MC har dessuten jevne produksjonsegenskaper og utmerket sveisbarhet.

«Alt handler om å flytegrensen».

Med en høyere flytegrense og seighet i stålet, som i Strenx 700 MC, kan ståltykkelsen reduseres uten at styrken påvirkes. Faktum er at uansett om du går ned 1 mm på tykkelsen på hver side så vil styrken bli bedre. Tabellen under viser hva en ståltykkelse på Strenx 700 MC tilsvarer av ståltykkelse i S235, når det gjelder bæreevne.

Om SSAB.

SSAB går for å være en pioner innenfor høykvalitetsstål. De er en global aktør og har kontorer i over 50 land med flere en 17 000 ansatte. Deres største marked er Europa, og spesielt Norden. SSAB har tre stålverk i Sverige og to i Finland, samt ytterligere to i USA. SSAB har spesialisert seg på høykvalitetsstål. Dette skiller dem fra andre produsenter og de er verdensledende på markedet. SSABs mest kjente merkevarer er Strenx og Hardox.

Euroteknikk leverer både ILAB og Euroteknikk containere i SSABs kvalitetsstål Strenx og Hardox. Vi viser deg veien fremover til innovative og miljøvennlige løsninger og det er er mulig å velge høykvalitetsstål for en sterkere og grønnere fremtid.

Er du interessert i å vurdere å bytte ut noe av container parken med høykvalitetsstål, så ta kontakt med oss for en nærmere samtale:

Send forespørsel

    Ved å huke av her samtykker du til å motta elektronisk kommunikasjon fra Enviropac
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.