Automatisk åpning/lukking av containertak

Nyhet! Automatisk åpning/lukking av containertak med fjernkontroll sparer tid og gir bedre sikkerhet.

Euroteknikk er markedsledende på det norske markedet for miljøcontainere. Nå har vi begynt å levere containere med fjernkontrollert åpning og lukking av tak, som gir en rekke fordeler for brukerne. Nylig ble løsningen tatt i bruk av ASKO. De har allerede positive erfaringer med bruken av fjernkontrollerte containertak i forbindelse med håndtering av matavfall.

Tidsbesparelser og sikkerhet i fokus

Mens eksisterende løsninger for å åpne og lukke tak på containere, krever mer tid og gir større HMS-risiko, gir fjernkontrollert tak en rekke fordeler.

De takløsningene som er vanlige i dag, er rullepresenning rett på ramme, containernett som trekkes over containeren, eller ståltak som må åpnes manuelt med hydraulisk pumpe og stang, eller ved bruk av batteridrill med sveiv og jekk (donkraft). De motoriserte takene er konstruert for at det ikke skal komme inn regnvann, og i tømmeenden på containeren er det topphengslet lem med solid gummitetning. Containerne som er levert til ASKO er vanntette, såkalt «waterproof». Med sveising etter prosedyre og etterkontroll, sikres tørre containere.

Først og fremst kan containertaket åpnes og lukkes enkelt med fjernkontroll. Hele prosessen gjennomføres problemfritt. Med regntett tak i slitesterk stålkonstruksjon, holdes innholdet i containeren tørt. Når taket er åpent, kan containeren fylles opp og deretter lukkes i løpet av kort tid. Kun 30 sekunder tar det å åpne eller lukke containertaket. Sammenlignet med manuelle løsninger, gir derfor fjernkontrollert tak betydelige tidsbesparelser. I tillegg gir løsningen en tryggere arbeidsplass. Ingen trenger å klatre opp på containeren eller å være rundt containeren når taket åpnes eller lukkes. Med andre ord så ivaretas HMS-hensyn på en bedre måte med bruk av fjernkotroll.

Teknisk løsning med rask nedbetaling.

Containertak med fjernkontroll kan leveres på alle krokcontainere med sidehengslet tak. Elmotoren som driver åpne- og lukkemekanismen for taket, drives av strøm fra vanlig 220 volt jordet kontakt med 16 ampere sikring. Motoren og sikringsskap er plassert i frontveggen av containeren.

Om fjernkontrollen.

Fjernkontrollen for enkelt-containere består av kun fire knapper, på og av, åpne og lukke. Den kan enkelt effektiviseres ved å trykke på-knappen og styre taket opp og ned. Det er også mulig å få en fjernkontroll som styrer opp til 20 containere. Taket kan også åpnes og lukkes fra sikringsskapet uten fjernkontroll. For ekstra sikkerhet er det tilgang til nødstopp i sikringsskapet. Fjernkontrollen har faktisk en rekkevidde på hele 30-40 meter.

Med tidsbesparelsene som oppnås med motorisert og fjernkontrollert containertak, blir investeringen raskt nedbetalt.

ASKO effektiviserer håndteringen av matavfall

Nylig har flere ASKO-avdelinger tatt i bruk containerløsning med fjernkontroll. ASKO står for transport til og fra Norgesgruppens butikker. Håndteringen av matavfall effektiviseres med de nye containerne som Euroteknikk har levert til ASKO Oslo (22 m3), og ASKO Oslofjord og ASKO Larvik (30 m3-containere). Containerne plasseres rett ved lasterampe og åpnes. Matavfall fra butikkene samles i sekker og kan dermed kastes rett oppi containeren fra lasterampen, raskt og effektivt.

Kvalitetsprodukter med god service som sikrer oppetid

Euroteknikk leverer et bredt sortiment kvalitetscontainere, blant annet ILAB containere som er Skandinavias mest solgte. Disse krokcontainerne kan leveres med Strenx stålkvalitet som er 3 x sterkere og 500-600 kilo lettere sammenlignet med standard 235 stål. Eller du kan velge en Euroteknikk containere med tilsvarende Hardox stålkvalitet. Kunder som ønsker ekstra fokus på bærekraft velger ofte disse stålkvalitetene som gir mindre CO2-utslipp, lettere last og lang levetid.

EnviroPac AS og Euroteknikk AS har felles landsdekkende serviceavdeling i samarbeid med servicepartnere. Serviceavdelingen tilbyr assistanse, utfører installasjon og foretar periodisk service. Med våre rullende verksteder utføres service på kort varsel. Euroteknikk etterstreber kort responstid med muligheter for avtale om 24 timers vakttelefon og serviceassistanse.

Ta kontakt med oss for priser og ytterligere informasjon på krokcontainere med ståltak som styres med fjernkontroll. Dette er en god nyhet som ivaretar sikkerhet på arbeidsplassen og reduserer både tid og kostander.

Send forespørsel

    Ved å huke av her samtykker du til å motta elektronisk kommunikasjon fra Enviropac
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.