Tilbake til: Nyheter Tilbake til: Nyhetsrom
Helt ut med sorte avfallssekker!

Flere renovatører har innført forbud mot sorte sekker til innsamling av avfall

Flere renovatører har innført forbud mot å levere avfallet i sorte eller helfargede sekker. Ved at avfallet samles i transparente sekker oppnås renere fraksjoner og en større andel vil gå til gjenbruk og gjenvinning.

Sekkene fås i resirkulert plast, som nyråvare eller i fossil fri plast om du ønsker å redusere utslippet av CO2.

For å redusere belastningen på miljøet er det utrolig viktig å minske forbruket av plast så mye som mulig. Tenk nøye i gjennom hva slags type avfall som skal kastes – kanskje du kan velge en sekk som har en litt annen kvalitet til beste for miljøet. Pass også på at du tilpasser sekken slik at den passer akkurat til beholderen. Da reduserer du forbruk av plast pr. tømming.

 

 

Ønsker du å vite mer om de forskjellige plastkvalitetene kan du lese mer på vår «Plastskole»:
Send inn skjemaet om du ønsker ytterligere informasjon: